,
Loading...

In de afgelopen jaren heeft het Maritiem District een flinke metamorfose doorgemaakt van saaie kantoorwijk naar hippe woonwijk met veel vertier ook op het water. Daar horen ook leuke evenementen bij zoals in de afgelopen jaren het Oude Haven Zomerfestival, het Wijnhaven Festival/Rotterdam Water Weekend, de Wereldhavendagen, de 010 City Swim, Sinfonia Maritiem Concert, etc.

Ook in de komende periode vinden er weer leuke evenementen plaats die echt passen bij het Maritiem District: ze vieren de stad, maken optimaal gebruik van het water en knipogen naar het verleden.

Onderstaand een greep uit de evenementen; een ideaal moment om eens kennis te maken met onze wijk!

Woensdag 28 november 2019 – Infobijeenkomst preventie Criminele Ondermijning

Bent u VVE-bestuurder, VVE-beheerder, grootverhuurder van appartementen of actief als bewoner binnen een bewonersvereniging of commissie? Dan bent u van harte welkom op deze informatiebijeenkomst door ons georganiseerd in samenwerking met VVE010 en de Politie.

De bijeenkomst heeft tot doel om de diverse besturen en commissies met elkaar kennis te laten maken en elkaar en door experts te laten informeren over de laatste stand van zaken rondom criminele ondermijning in grotere wooncomplexen en mogelijkheden hieraan iets te doen, ook op basis van eigen ervaringen. Helaas is de hoogbouw in onze wijk een aantrekkelijk doelwit gebleken voor criminele groeperingen en vormt dit een groeiend probleem. De meeste betrokkenen zullen helaas al ervaring hebben opgedaan met criminele activiteiten in het pand. Het delen van ervaringen, hoe te handelen en welke maatregelen zijn er vervolgens genomen kan zeer nuttig zijn voor (nieuwe) besturen en voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden.

Programma:

19.30u : Inloop en informele kennismaking

19.45u: Introductie door organiserende partijen

20.00u: Presentatie over criminele ondermijning door Stadsmarinier/Politie

20.30u: Koffiebreak

20.45u: Groepsdiscussies over diverse onderwerpen m.b.t. veilig wonen en beheer

21.15u: Samenvatting per groepje & afronding

21.30u: Borrel

Locatie: H2otel, Wijnhaven

Meld u a.u.b. voor 20 november a.s. aan door een e-mailtje te sturen naar sander@maritiemdistrict.nl

Zondag 28 juni 2020 – 010 City Swim

Een spectaculaire zwemtocht in open water door het Maritiem District van Rotterdam. Men kan kiezen voor een zwemtocht van 250 meter, 500 meter of 1500 meter.

De 010 City Swim is een zwemtocht die in het teken staat van het Daniel den Hoed Fonds. De opbrengsten komen ten goede aan baanbrekend kankeronderzoek in het Erasmus MC.

Meer informatie vind je hier

Zondag 5 juli 2020 – Sinfonia Maritiem Festival

Hét gratis muziekfestival van de havenstad stad los. Met als decor de mooiste skyline van Nederland vervlecht Sinfonia Rotterdam, samen met een scala aan lokale muziektalenten, klassieke muziek en opera met spoken-word, circus, dans, soul en jazz.

Hoogtepunt van het festival is het Sinfonia Maritiem Concert. Met het orkest op een ponton in de Leuvehaven geniet het publiek vanaf de drijvende trappen, de tribunes op Plein1940 of op meegenomen stoeltjes en dekens van een spectaculair programma van Sinfonia Rotterdam o.l.v. chef-dirigent Conrad van Alphen.

Zondag 30 augustus 2020 – Oude Haven Zomerfestival

De Rotterdamse Oude Haven wordt dan alweer voor de achtste keer omgetoverd tot een eendaags, spetterend zomerfestival waar je geniet van live muziek, cabaret en mooie verhalen. Naast optredens van nieuw en gevestigd talent op verschillende podia en de terrassen, zijn er ook concerten op spannende locaties in en rondom de Oude Haven. Geniet van optredens hoog op het dak van het iconische Witte Huis, of van een knus concert in het piepkleine Brugwachtershuisje, op een sfeervol luisterbootje of bij hostel Stayokay. Tijdens deze intieme optredens op leuke plekken gaan de artiesten een innig, muzikaal gesprek aan met het publiek. Een ervaring die je niet wilt missen!

 

Locatie: Oude Haven Rotterdam
Toegang terrein: gratis*
Website: www.oudehavenzomerfestival.nl

 

Zat. 5 sept. 2020 – Maasrace & Floating Cinema

Ook volgend jaar vindt de Maasrace weer plaats tijdens de Wereldhavendagen. Meer dan 50 roeisloepen met bijna 400 roeiers starten langs de Willemskade om 18 km te roeien op de Maas, de levensader van Rotterdam. Ze finishen bij Oostplein en worden warm onthaald bij de Koningspoort.

‘s Avonds vindt de tweede editie van Floating Cinema @ Maritiem District plaats. Geniet al dobberend op het water van een steengoede film en geniet aansluitend van de spectaculaire vuurwerkshow ter gelegenheid van de Wereldhavendagen.

Informatie Maasrace

Informatie Floating Cinema

DEELNEMERS