,
Loading...

In de afgelopen jaren heeft het Maritiem District een flinke metamorfose doorgemaakt van saaie kantoorwijk naar hippe woonwijk met veel vertier ook op het water. Daar horen ook leuke evenementen bij zoals in de afgelopen jaren het Oude Haven Zomerfestival, het Wijnhaven Festival/Rotterdam Water Weekend, de Wereldhavendagen, de 010 City Swim, Sinfonia Maritiem Concert, etc.

Ook in de komende periode vinden er weer leuke evenementen plaats die echt passen bij het Maritiem District: ze vieren de stad, maken optimaal gebruik van het water en knipogen naar het verleden.

Onderstaand een greep uit de evenementen; een ideaal moment om eens kennis te maken met onze wijk!

Facebook
Facebook

Alweer de derde 010 City Swim bij ons in het gebied! Een zwemtocht in open water rondom het Wijnhaveneiland. Men kan kiezen uit verschillende afstanden:  1500 meter, 500 meterof 250 meter.

De 010 City Swim is een zwemtocht die in het teken staat van het Daniel den Hoed Fonds.De opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar immuuntherapie.

Doe ook mee aan de 010 City Swim, samen maken we kanker kansloos!

Meer info vindt u hier.

Dit jaar alweer de derde editie, maar nu als zelfstandig festival georganiseerd door Sinfonia Rotterdam met ook een heel bijzonder middagprogramma. Met de mooiste skyline van Nederland als decor en kades vol genietende mensen. Jong, oud, van Zuid en Noord, geniet van onder andere klassieke muziek, jazz, spoken word, dans, jong talent, Street food, grote namen, podia op Plein 1940 en op het water van de Leuvehaven.

Meer info vindt u hier.

Dit jaar vindt de Maasrace weer plaats tijdens de Wereldhavendagen. Meer dan 50 roeisloepen met bijna 400 roeiers starten langs de Willemskade om 18 km te roeien op de Maas, de levensader van Rotterdam. Ze finishen bij Oostplein en worden warm onthaald bij de Koningspoort.

‘s avonds vindt een nieuw evenement op het water plaats: Floating Cinema @ Maritiem District. Bekijk al dobberend op het water een mooie film en geniet aansluitend van de spectaculaire vuurwerkshow ter gelegenheid van de Wereldhavendagen.

Binnenkort meer informatie!

DEELNEMERS