,
Loading...
Loading...

In de afgelopen jaren heeft het Maritiem District een flinke metamorfose doorgemaakt van saaie kantoorwijk naar hippe woonwijk met veel vertier ook op het water. Daar horen ook leuke evenementen bij zoals in de afgelopen jaren het Oude Haven Zomerfestival, het Wijnhaven Festival/Rotterdam Water Weekend, de Wereldhavendagen, de 010 City Swim, Sinfonia Maritiem Concert, etc.

Helaas zijn door de Corona-pandemie veel evenementen geannuleerd of uitgesteld.

Dit jaar wordt in september voor de tweede keer Floating Cinema @ Maritiem District in sloepenhaven “The Re Apple Marina” gehouden. Komt u ook?

In 2022 hopen we weer leuke evenementen te faciliteren en organiseren.

Onderstaand een greep uit de evenementen; een ideaal moment om eens kennis te maken met onze wijk!

Neem je ook deel aan World Cleanup Day op 18 september om onze wijk op te ruimen?

Een groep bewoners en studenten hebben het initiatief opgevat om op zaterdagmiddag 18 september in het kader van World Cleanup Day ook in het Maritiem District een schoonmaakronde te doen.

Er zijn uiteraard prikstokken beschikbaar! Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar prikploegleuvekwartier@outlook.com

Komt u langs bij Atelier Maritiem District?

Het Maritiem District is in ontwikkeling. Er komt steeds meer bedrijvigheid in de buurt.
Momenteel brengt de gemeente de kansen en uitdagingen van het gebied in kaart en maken zij een visie over hoe we de buitenruimte, mobiliteit en invulling van winkels, kantoren en voorzieningen het liefste zien. Dit doen we graag samen met u: bewoners en ondernemers van het Maritiem District.

Meedenken en meedoen

In juni presenteerden we via een digitale bijeenkomst de wensen en ideeën die we via onze website ophaalden. Met die input zijn er afgelopen weken veel kaarten gemaakt. In die kaarten komen allerlei thema’s aan bod zoals het gebruik van het water, groen en bomen en  plintfuncties.

Wilt u deze kaarten bekijken, ideeën bespreken of meedenken over de toekomst van de wijk? Loop dan op maandagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur eens langs bij de Wikkelboats bij The Red Apple Marina. Van 6 september tot en met 13 december 2021 zijn wij op de maandagmiddagen aan het werk op deze locatie en horen we graag van u of u zich herkent in de conclusies die getrokken worden over het gebied. Druk even op de bel, dan doen we de deur voor u open. Ook lopen we regelmatig met kaarten door het gebied om van u te horen hoe u zaken als veiligheid en de aantrekkelijkheid van de buitenruimte ervaart.  Meer informatie vindt u op: Maritiem District | Rotterdam.nl.

Podcast Theatrale Architectuur Soundwalk
‘De Appel valt niet ver dan de boom’

Beleef het Maritiem District als nooit tevoren. Via de ogen en oren van koerier en
student Mats. Ontdek de geschiedenis die op het water, in verborgen steegjes,
achter voordeuren of in de liften van de woontorens ligt. En ervaar hoe het bezorgen van een pakketje een onverwachte draai aan het leven kan geven.
Loop deze zintuiglijke Podcast-route met je eigen telefoon; hij duurt ongeveer 30 minuten.

Zo volg je de ‘Appel valt niet ver van de boom’ route:
1. Download hier de Podcast op je telefoon
2. Gebruik koptelefoon of oortjes
3. Ga naar het startpunt: Plein 1940, Rotterdam
4. Klik op start. Veel plezier!
Tip: Neem een print van de plattegrond mee

Met dank aan:

DEELNEMERS