,
Loading...

In de afgelopen jaren heeft het Maritiem District een flinke metamorfose doorgemaakt van saaie kantoorwijk naar hippe woonwijk met veel vertier ook op het water. Daar horen ook leuke evenementen bij zoals in de afgelopen jaren het Oude Haven Zomerfestival, het Wijnhaven Festival/Rotterdam Water Weekend, de Wereldhavendagen, de 010 City Swim, Sinfonia Maritiem Concert, etc.

Ook in de komende periode vinden er weer leuke evenementen plaats die echt passen bij het Maritiem District: ze vieren de stad, maken optimaal gebruik van het water en knipogen naar het verleden.

Onderstaand een greep uit de evenementen; een ideaal moment om eens kennis te maken met onze wijk!

Facebook
Facebook

Vrijdag 7 juni – Chinees Drakenbootfeest

Op vrijdag 7 juni vieren wij het Drakenbootfeest ‘Duanwu Jie’ in de Maritiem Museum Haven. Deze belangrijke Chinese feestdag wordt ieder jaar op de 5e dag van de 5e maand volgens de Chinese kalender gevierd. Dit jaar vieren we deze feestdag ook bij het Maritiem Museum om de 40-jarige stedenband tussen Shanghai en Rotterdam onder de aandacht te brengen en onze banden met het China Maritime Museum te verstevigen. Wij openen deze dag ook de nieuwe Chinese vitrine in het museum met daarin een verwijzing naar de tentoonstelling ‘Introduction of the China Ancient Maritime Technology’ van het Maritime Museum in Shanghai.

Meer informatie

Zo. 23 juni – De 010 City Swim

Alweer de derde 010 City Swim bij ons in het gebied! Een zwemtocht in open water rondom het Wijnhaveneiland. Men kan kiezen uit verschillende afstanden:  1500 meter, 500 meterof 250 meter.

De 010 City Swim is een zwemtocht die in het teken staat van het Daniel den Hoed Fonds.De opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar immuuntherapie.

Doe ook mee aan de 010 City Swim, samen maken we kanker kansloos!

Meer info vindt u hier.

Zo. 30 juni – Het Sinfonia Maritiem Festival

Dit jaar alweer de derde editie, maar nu als zelfstandig festival georganiseerd door Sinfonia Rotterdam met ook een heel bijzonder middagprogramma. Met de mooiste skyline van Nederland als decor en kades vol genietende mensen. Jong, oud, van Zuid en Noord, geniet van onder andere klassieke muziek, jazz, spoken word, dans, jong talent, Street food, grote namen, podia op Plein 1940 en op het water van de Leuvehaven.

Meer info vindt u hier.

Zond. 30 Juni. Historische Jazzroute ‘Van Pschorr tot Bird’

Een muzikaal eerbetoon aan Rotterdamse jazzclubs. Beleef spannende jazzconcerten op de meest karakteristieke plekken van Rotterdam zoals de Maritiem Museum Haven in een ontspannen festival setting.

De Historische Jazzroute ‘Van Pschorr tot Bird’ markeert en eert vijf verdwenen historische jazz locaties die veelbetekenend zijn geweest in de Rotterdamse jazzgeschiedenis. Vlakbij de voormalige jazz plekken vinden op zondag 30 juni buitenconcerten plaats op markante Rotterdamse plekken: de Maas met uitzicht op de ‘Zwaan’ en ‘Blokkendoos’, de historische Leuvehaven bij het Maritiem Museum, de gezellige Oude Binnenweg bij de oudste cafés van Rotterdam, het plein voor de Laurenskerk (het enige middeleeuwse gebouw in Rotterdam) en eindigend bij het hippe podium BIRD in de Hofbogen.

Wanneer: zondag 30 juni
Tijd optreden Shirma Rouse: 14:00u
Waar: Maritiem Museum Haven
Kosten optreden: gratis entree.

Wil je meer info over de jazzroute of een zitplaats? Klik hier voor meer info over een VIP ticket voor de historische Jazz route >

Zat. 7 sept. – Maasrace & Floating Cinema

Dit jaar vindt de Maasrace weer plaats tijdens de Wereldhavendagen. Meer dan 50 roeisloepen met bijna 400 roeiers starten langs de Willemskade om 18 km te roeien op de Maas, de levensader van Rotterdam. Ze finishen bij Oostplein en worden warm onthaald bij de Koningspoort.

‘s avonds vindt een nieuw evenement op het water plaats: Floating Cinema @ Maritiem District. Bekijk al dobberend op het water een mooie film en geniet aansluitend van de spectaculaire vuurwerkshow ter gelegenheid van de Wereldhavendagen.

Informatie Maasrace

Informatie Floating Cinema

HISTORISCHE RONDVAARTEN

In de zomermaanden organiseren we elke zondag van 30 juni t/m 1 september rondvaarten van 1,5 uur vanuit de museumhaven. Wegens succes varen we vanaf 14 juli ook op woensdag en donderdag. Ervaar de Erasmusbrug, ss Rotterdam en andere highlights van Rotterdam vanaf het water en ontdek alles over de bijzondere historie van onze varende topstukken zoals stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Meer informatie:

DEELNEMERS