,
Loading...

Het Waterstadgenootschap bestaat uit een viertal nieuwsgierige bewoners, ooggetuigen en ervaringsdeskundigen van een ingrijpend veranderende woon omgeving. Het genootschap wil graag de geschiedenis van dit bijzondere stadsdeel boven water krijgen als inspiratie voor de nieuwste ontwikkelingen.

We hopen, dat de voortvarende plannen gebaseerd worden op de vele kwaliteiten van Waterstad. Tegen alle vooruitgangsdenken in, loont het de moeite om even stil te staan bij vier eeuwen boeiende Rotterdamse geschiedenis.

Handel, scheepvaart, religie, filosofie, kunst en cultuur hebben hun stempel gedrukt op Waterstad. En wie hebben hier allemaal hun voetstappen achtergelaten?

Het genootschap verzamelt beelden en verhalen, maar heeft ook als doel erfgoed terug te brengen naar hun oorspronkelijke locatie.

Onder het motto Het geheim van Waterstad stellen we folders samen met foto’s en teksten over uiteenlopende onderwerpen.

Dankzij de enthousiaste medewerking van Museum Rotterdam, de Archeologische Dienst Rotterdam, Willem de Kooningacademie, Bewonersverenigingen, Cultuurscouts, Wijnhavenfestival, Rotterdamwaterweekend…en een groeiende groep geinteresseerden in de lokale geschiedenis moet het mogelijk zijn de geheimen van Waterstad te ontdekken.

Aanbevolen Bronnen:

  • Stad in aanwas, Geschiedenis van Rotterdam tot 1813, deel I,. Arie van der Schoor.
  • Stad in aanwas. Geschiedenis van Rotterdam na 1813, deel II, Paul van der Laar
  • Scheurmail. Herco Kruik. Dagelijks bijzondere historische schetsjes en actuele informatie.Webshop. info@scheurmail.nl
  • Genootschap Roterodamum, jaarboekjes, infobijeenkomsten
  • Stadsarchief Rotterdam, Museum Rotterdam.
  • www.leuvekwartier.nl
  • www.waterstadgenootschap.nl in aanbouw!

 

Facebook
Facebook
 

DEELNEMERS